Gammelårsaften. Vil du skåle med mig?

Gammelårsaften, som en kær ven kalder aftenen.
Aftenen før det nye år fødes; hvor et nyt kapitel eller en ny bog venter forud, som vi kan skrive med hjælp af andre, eller helt alene.  Tiden hvor vi kan vælge at kigge tilbage på og reflektere over året der er gået. Men reflektere med hvilken intention? Se på udvikling eller nederlag?

Nederlag?
En behandler bekendt, Mette, spurgte på sin Facebook business væg, hvad vi ønskede at sige goddag til i 2019, og jeg skrev, at jeg ville sige goddag til succes i alt.
Mette spurgte ind til mit svar, om det også betød også at sige goddag til nederlag?
Nederlag? Hvordan kunne hun overhovedet stille det spørgsmål? Ja, spørgsmålet er godt og fik mig til at tænke, men det har aldrig været i mine overvejelser, at livet indeholder nederlag. Og hvorfor skulle mit goddag til året 2019 evt. indeholde succes i nederlag?

Når jeg vælger at tænke, tolke eller skabe mit liv, så er nederlag ikke en del af mit regnestykke; jeg kan påstå, at det slet ikke eksisterer som begreb i min håndtering af mit liv.
Jo, da Danmark nu ikke vandt imod Kroatien, så de kunne komme videre i VM, så kan man jo tale om et nederlag. Men i mit personlige liv, er der intet som er nederlag.
At tingene ikke går som jeg havde forventet, at målet jeg satte mig ikke blev nået, sådan som jeg havde tænkt mig, har intet med nederlag af gøre. Men hvad er det så? Udvikling og atter udvikling.

Bogen
Som eksempel kan jeg tale om min lille bog om trolden Findrik.
Den skulle haft været ude for flere år siden. Jeg havde bestilt en at illustrere den, som på en eller anden vidunderlig facon, kunne se og tegne de billeder jeg havde i hovedet.
Og jeg ventede og ventede. Der skete ikke så meget. Hun kom med et par tegninger, men så kom der ikke mere. Viljen hos hende, var der, men grundet sygdom, var hun ikke i stand til at udføre jobbet. Det tog mig bare lige 3-4 år at erkende, at det nok aldrig var hende der skulle illustrere min bog. Og hvad lærte jeg så af det? At jeg besidder en rummelighed og tålmodighed der siger spar to.  Er det et nederlag? For mig en selverkendelse og erfaring og ikke i nærheden af noget der kan minde om et nederlag.

Men kan jeg være så rummelig, og vælge en anden til at illustrere? Ja da. Men i det finder jeg også ud af, at jeg bare ikke går på kompromis med hvordan tegningerne skal se ud. Andre har været ind over, men nej det gik ikke.
Så kritisk, kompromisløs og rummelighed har været nogle af siderne som har været i spil hos mig i 2018. Er det så ikke nederlag? Nope, jeg har lært nogle sider af mig selv bedre at kende, og mine reaktionsmønstre i forhold til, når målet ikke blev nået, som jeg havde tænkt mig.

 

Manifestering

Men, havde jeg været tydelig nok i mine mål? Havde jeg skåret ind til benet, når manifestationen blev sat i gang? Åbenbart ikke, for så var bogen vel ude i verden, ik sandt?
Så hvad er læreprocessen heri? Ja, som jeg plejer at sige til klienterne: Et vævet spørgsmål, giver et vævet svar. Og med de ting jeg har lært de sidste mange år vedr. manifestering, så skal jeg være endnu mere konkret i min målsætning vedr. bogen. Lige så konkret som jeg har været når det har handlet om at få job, lejlighed, siden hus og ikke mindst min mand.  Jeg er nemlig hammer god til at manifestere bevidst og ubevidst.  Det er vi jo alle mere eller mindre, bare mange der ikke er bevidst om det.

Jeg har fundet en ny illustrator. Så må vi se, hvad det bliver til. Men bare roligt, det vil ikke tage mig fire år til, før jeg får den ud i verden. Findrik venter med tålmodighed, men trolde som ham, har ikke lige så tålmodige som jeg. Siger det bare.

Så hvad er min intention for det nye år? Ja det indeholder i hvert fald ikke nederlag, men vækst. Vækst af hvad jeg kan og under hvilken indflydelse jeg er, siden det mål jeg havde sat mig, ikke blev sådan som jeg ønskede det. Og når målet blev nået, hvad førte mig til det nåede mål? Hvad gjorde jeg?

Et af mine ønsker

Og med denne halve roman Gamleårsaften aka Nytårsaften, vil jeg bare ønske at du kigger tilbage på året der nu synger på sidste vers, men øjne der ser på den udvikling du har gennemgået og ikke med øjne der ser nederlag. Klap dig selv på skuldrene og vær stolt af den energi du har brugt, og den indsigt du har fået. Efter min bedste overbevisning er du på en opdagelsesrejse i hvad du ER og kan; nemlig skaberkraft.

Må 2019 bringe dig lige det du tænker og drømmer om 😀

Du og dine ønskes et fantastisk godt og velsignet nytår, samt overflod af kærlighed.

SKÅL……

 

Súsanna Vígdá 31/2-2018

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *