I told me sooooo….

“Det har jeg aldrig prøvet før, så det klarer jeg helt sikkert!” Pippi.

Vi mennesker er rigtig gode til at spænde ben for os selv, via vores tanker og det vi siger.
Hvor tit har du ikke hørt en eller anden i en samtale sige følgende ord: Det kan jeg ikke, det er alt for svært?
Hvor tit fanger du ikke dig selv i at sige nøjagtigt de samme ord?

Vi skaber os selv via vores tanker, det vi siger, via samfundet og vores miljø. Så hvor meget er du dit autentiske jeg, og hvor meget er du dine omgivelser?

Forskere har bevidst at celler husker. De downloader alt som sker i kroppen, også det vi tænker og siger til os selv.
Den japanske læge Masaru Emoto forskede i vandmolokyler i en del år, og udtalte at folks bevidsthed påvirker  den molokulære struktur i vand. Og når vi tænker på, at op imod 70% af vores krop består af vand, så er det ikke underligt at vi via vores bevidsthed tit og ofte spænder ben for os selv.

Klikker du på linket Vand husker, kan du se hvad Emoto talte om.

Vand husker

Selv har jeg erfaring med dette og højdeskræk.
Jeg har været i Paris og havde lyst til at komme op i Eifeltårnet og i Spreckelsens Bue, men kom det ikke, da jeg jo havde højdeskræk. Ikke engang Rundetårnet havde jeg været oppe i.

Sidste år tog jeg til Island på besøg hos min barndomsveninde, som bor på Vestmannaøerne. Da der er en vulkan på Heimey,  følte jeg ikke, at jeg kunne tage hjem igen, uden at have været en tur oppe på vulkanen. Så jeg vandrede derop sammen med min venindes søster og to af hendes børn.

Da jeg kom op på vulkanen stillede jeg mig ud på en kant, hvor jeg kunne se ud over havet. Der mærkede jeg det gamle sug og svimmelhed, som jeg altid fik oppe i højderne, og som gjorde mig bange for dem.
Der spurgte jeg mig selv, hvorfor jeg dog led af den højdeskræk, for jeg havde klartet fjelde i min barndom uden problem. Jeg havde også oplevet som barn, at være reddet af selvsamme veninde, fra at falde ned  i en stejl kløft. Så jeg forstod ikke, hvorfra denne angst pludseligt var kommet fra. Som uddannet hypnotereapeut ved jeg, at al angst stammer et eller andet sted fra. Det handler om at finde ud af, hvor det hele startede.

Og svaret kom klokkeklart deroppe på toppen: Angsten er ikke din. Husk Nólsoy.
Imens jeg stod på en vulkan oppe på Island, røg jeg tilbage i tiden, hvor jeg som teenager var taget på spejdertur til Nólsoy.
Nólsoy er en lille og hyggelig ø, der ligger udenfor Tórshavn.

 

På turen var vi meget i naturen bl.a. en tur op ad fjeldet. På et tidspunkt kommer vi til et af forbjergene og nysgerrig som jeg er, ville jeg kigge ud over kanten. Jeg lagde mig ikke ned, som man ellers skal deroppe, men stod ved kanten og kiggede ned. Der var langt ned og jeg mærkede suget og en lettere svimmelhed, ved at stå der. Men jeg var ikke bange.
Midt i min glæde over min helt egen private naturoplevlse, kommer der et par hænder bagfra og hiver voldsomt i mig og en råber i øret på mig: Ikke så langt ud på kanten, du falder jo ned.
Jeg fik et chok af vedkommende og der startede min skræk for højder. Jeg vil heller sige, vedkommendes angst for at jeg skulle falde ned, satte sig i min krop og der sad den.

Hver gang jeg derefter skulle op ad stiger, elevatore og op i højderne, kunne jeg mærke suget, svimmelheden og chokket, som nu havde sat sig i min krop med syvtommer søm. Jeg gjort den til min angst.

Ståede på den islandske vulkan kunne jeg give slip på angsten, for den var ikke min. Det var en andens persons angst, som var plantet i min krop og sammen med de fysiske fornemmelser, jeg selv havde oplevet derude på skrænten i Nólsoy, var det blevet en sammetømret enhed: Højdeskræk.

I dag er den væk. Jeg har været i Rundetårnet og har været oppe i det farverige udsigtspunkt ved museet ARoS i Aarhus, i et fint vandtårn i Fredericia uden problemer. Og jeg flyver flere gange om året, uden noget som helst angst.

Ja vi er nogle fantastiske skabere og healere. Så når vi kan skabe noget som gør os bange og utrygge, så kan vi også give slip på det, og skabe noget, som fungerer bedre for os.  Hvad skaber du for dig selv?

Hypnoterapi er en gave til disse former for angst, for man går ned til ophavet af angsten og ændrer den derfra.

 

Så skal vi ikke tænke nogle fantastiske og spændende ting for os selv?
Følg med i mit nyhedsbrev, for der er planlagt en workshop i efteråret, der nemlig går ud på, bevidst tænkning og hvad vi kan bruge det til. Glæde dig.

 

Billedet af mig på den islandske vulkan er venligst udlånt af Helgi Rasmussen Tórzhamar

https://www.facebook.com/HRT%C3%B3rz-Photography-1538686996432480/

Billederne af Nólsoy er venligst udlånt af Amalie Daval-Markussen medejer af  https://www.facebook.com/faroesevikingevents/

 

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *